MyFitness

Tänapäeva kiires elutempos otsitakse sageli kiireid ja lihtsaid lahendusi parima vormi saavutamiseks, kuid tõelised ja püsivad muutused sünnivad järjepidevusest ja väikestest sammudest.

Personaaltreeneri roll ei ole ainult treeningkavade koostamine ja klientide juhendamine. See on midagi palju enamat – see on inspireerimine, motiveerimine ja inimese arendamine parimaks versiooniks iseendast. Personaaltreener ei ole lihtsalt juhendaja, vaid ka toetaja, mentor ja kaaslane kliendi teekonnal tervislikuma ja õnnelikuma elu poole.

Saa lähemalt tuttavaks personaaltreeneri Andreas Pikoraineniga, kes jagab oma teekonda ja mõtteid personaaltreeneri tööst ning klientide tervise- ja vormisoleku eesmärkide saavutamisest.

Mis inspireeris Sind saama personaaltreeneriks?

Mind on alati ajendanud soov inimeste elus midagi muuta. Kontoritöötajana tundsin, et miskit oli puudu ja soovisin saavutada midagi enamat. Enamat otsides jõudsin personaaltreeneri ameti juurde. Leidsin oma kutsumuse aidata teistel saavutada oma treeningeesmärke ja aidata oma tervise üle kontrolli võtma. Pole suuremat rõõmu kui näha, kuidas keegi saavutab oma sihtmärgid ja vaatab, kuidas nad arendavad uut enesekindlust. Just see eesmärgitunnetus inspireeris mind – aidata inimestel olla enda parem versioon.

Iga väike samm loeb. Tähistame võite, olenemata kui väikesed need võivad tunduda.

Kuidas kirjeldaksid end treenerina?

Olen treener, kelle jaoks on oluline Inimeste motiveerimine tegemaks jätkusuutlikke tervislikumaid elustiili muutusi. Üks samm korraga. Tervis on maraton, mitte sprint.

Miks peaks keegi valima just Sind oma personaaltreeneriks?

Usun, et fitness peaks olema teekond, mitte sihtkoht. See on positiivse suhte loomine oma kehaga ja harjumuste kujundamine, mis panevad Sind end hästi tundma, mitte ainult hea välja nägema. Koos töötades saame saavutada püsivaid tulemusi, mis ulatuvad jõusaalist kaugemale.

Tänapäeval tormiliselt muutuvas maailmas on lihtne takerduda kiiretesse ja lihtsatesse lahendustesse. Kuid kui tegemist on tervise ja heaoluga, nõuab tõeline ümberkujundamine keskendumist jätkusuutlikele harjumustele.

Kuidas meelitad klienti trenni, ilma et peaksid kasutama šokolaadi või konfiskeerima nende telefoni?

Tänapäeval tormiliselt muutuvas maailmas on lihtne takerduda kiiretesse ja lihtsatesse lahendustesse. Kuid kui tegemist on tervise ja heaoluga, nõuab tõeline ümberkujundamine keskendumist jätkusuutlikele harjumustele. Kuulsin hiljuti üht ütlust, mis mind inspireeris ja võiks inspireerida igat inimest – “Parem olla vanim jõusaalis, kui noorim vanadekodus.” Ja kui selle selgeks tegemine ei toimi, kasutaksin jäätist!

Kui Sa oleksid treeningvarustus, siis milline? Kas pigem raske ketas või hoopis kummilint? Miks just see?

Ma seostusin kõige rohkem abistatud lõuatõmbe masinaga. Mida rohkem masinale kaalu lisatakse, seda lihtsamaks muutub harjutuse sooritamine. See omakorda sarnaneb sellega, kuidas minu juhendamine ja teadmised hõlbustavad treening teekonnal oma eesmärke saavutada.

Kuidas motiveerid kliente saavutama pikaajalisi eesmärke ja ületama raskeid takistusi?

Iga väike samm loeb. Tähistame võite, olenemata kui väikesed need võivad tunduda. Kas paraneb tehnika, enesetunne või läheb mõni vana särk uuesti selga, mis kappi unarusse jäänud.

Milliseid hobisid naudid väljaspool jõusaali ja kuidas need Su elu rikastavad?

Naudin rattaga sõitmist ning lauamängude mängimist perega. Niigi vähene Eesti päike teeb imesid enesetundele. Perega aega veetes tekivad ühised mälestused, naljad ja on lihtsalt tore ajaviide, mis kõik rikastavad minu elu.

Kuidas jõusaalis käimine Sinu igapäevaseid teisi hobisid ja aktiviteete toetab?

Enda liigutamine tagab hea enesetunde ning tervise. Võrreldes perioodiga enne treeningutega alustamist on haigestumine oluliselt vähenenud. Parem tervis ning meeleolu tagavad rikkama elukvaliteedi, mis toetavad mind igas elu aspektis. Ning purkide lahti keeramine ei ole mingiks probleemiks.


Nimeta kolm kõige tähtsamat elulist aspekti enda jaoks, et elada kaua tervena ja õnnelikuna.

  • Proovi olla kasvõi 1% parem kui eile. Aasta lõpuks väikesed pingutused toovad tulemused.
  • Kuku seitse korda, ent tõuse kaheksa. Iga ebaõnnestumine on õppehetk. Oluline on jätkata ning edasi pingutada, mitte alla anda.
  • Iga samm, olenemata sellest, millal või mis otsus on tehtud, on samm lähemale sellele, kus pean olema.

Andreas Pikorainen, personaaltreener

 

Andrease spordimaailmaga seotud teekond algas juba varajasest lapsepõlvest. Andreast köitis võistlustants ning sulgpall. Noorest saati on ta nautinud liikumist ning paremate tulemuste saavutamiseks jõudis oma spordi teekonnaga jõusaali. Jõutreeningu kirest tekkis Andreasel soov oma teadmiste abil aidata ka teistel saavutada tervislikum elustiil. Tema jaoks on treenimisel kõige olulisem lähtuda isiku eesmärkidest. Samuti peab ta tähtsaks tahtejõudu ning sooritamistehnikat. Isikupärase ja sihikindla treeningu kaudu aitab Andreas Sul saavutada soovitud eesmärgid.

Kui soovid oma teekonnale värsket starti, võta julgelt Andreasega ühendust e-maili teel andreas.pikorainen@myfitness.ee

Sulge

MyFitness uudiskiri

Liitu MyFitnessi uudiskirjaga ja oled alati kursis meie uuemate treeningute, klubi uudiste ja koostööpartnerite heade pakkumistega!

 

*Luban AS´il My Fitness mulle saadetavates e-kirjades kasutada jälgimispiksleid allolevatel eesmärkidel:
1. Kvantitatiivse info kogumise analüütilisel eesmärgil, hindamaks millise sisuga e-kirjad inimesi huvitavad, et vastavalt sellele kujundada e-kirjade sisu.
2. Kinnitamaks e-kirja kättesaamist, tõendamaks võimaliku vaidluse korral, kas isik on e-kirjas sisalduva info kätte saanud või mitte.

Tutvu meie privaatsusteatega.

Sulge

Logi sisse

Ei ole veel liige? Liitu!

Unustasid salasõna?