MyFitness

Üleminekuea-aastad ei ole naise elus lihtsad, kuid õigete nippide ja teadmistega on võimalik oma elukvaliteeti ja enesetunnet hoida suurepärasena ka selles eas. MyFitness, kirjastus Pilgrim ja Iluampsud on alustanud koostööd, et naisi sellel teekonnal toetada.   

Kui keskealiste meeste tervisele pööratakse ühiskonnas aina enam tähelepanu ja tehakse igal sügisel kampaaniat Movember, siis üleminekueas naiste terviseteemasid peetakse endiselt sageli tabuteemaks. Naistel toimuvad aga sel perioodil hoopis äkilisemad hormonaalsed muutused kui meestel ja need väljenduvad nii füüsilistes kui ka vaimsetes probleemides.  

Uus raamat „Naise tervis“ räägibki sellest, kuidas 2024. aastal ei ole normaalne arvata, et naised peavad nende muutustega “lihtsalt hakkama saama” või „neist teemadest ju kõva häälega ei räägita“. Vastupidi. Raamatu autorid on hinnatud arstid dr Kai Haldre ja Jaan Vogelberg, toitumisteadlane Kristel Ehala-Aleksejev ning tantsupedagoog Marika Hanson.

Üleminekuaeg ja selle väljakutsed naistele

Dr Kai Haldre sõnul näiteks peaks igal naisel olema isiklik vananemise plaan. Nii nagu finantsplaan või muud väärika ja õnneliku vananemise tagamiseks vajalikud tegevused, on ka vananemisplaan vaja läbi mõelda. 35 aastat naistearstina tegutsenud Haldre sõnul kulgeb tänapäeval enam kui kolmandik naise elust pärast menopausi. „See on inimkonna ajaloos täiesti uus ajastu, millega toime tulemiseks on vaja enam teadmisi,“ nendib Haldre.  

„Ilmselgelt ei soovi keegi meist muutuda sõltuvaks ümbritsevate abist ning tahaks, et mõistus säiliks kaua. Tark inimene vaatabki siis uuel eluetapil otsa oma harjumustele ja teeb vajadusel muudatused, mis tagavad tervise ning ei panusta muuhulgas aju vananemise kiirendamisse,“ selgitas Haldre. 

Isiklik vananemisplaan võiks Haldre sõnul hõlmata kõiki üleminekueas toimuvaid muutuseid ja lahendusi nendega tegelemiseks – olgu selleks siis liikumis- või söömisharjumused, vaimne heaolu, kehakaal, tervisekontrollid, tänapäevased võimalused hormoonasendusraviks või seksuaalsusega seonduv. Ilma hea füüsilise ja vaimse enesetundeta on elurõõmu hoida väga raske kui mitte võimatu,“ rääkis Haldre.  

Igal naisel peaks olema isiklik vananemise plaan

Doktor Kai Haldre

Doktor Kai Haldre

Vanus on ainult number ja oma enesetunde parandamiseks ning treenimisega alustamiseks pole kunagi liiga hilja.

MyFitnessi rühmatreeningute juht Eva Ottas on raamatu läbi lugenud ja nõustub, et 40+ naiste tervisega seonduv vajab enam tähelepanu. Olles oma karjääri jooksul treeninud kümneid tuhandeid naisi – nii noori kui vanemaid, usun siiralt, et vanus on ainult number ja oma enesetunde parandamiseks ning treenimisega alustamiseks pole kunagi liiga hilja. „Jah, igapäevaelu võtab palju energiat ja vahest on tunne, et kuhu ma selle trenni veel mahutan ja raske on ju ka. Usu mind, see tunne pärast trenni on seda väärt ja see hoiabki sind erksana, naha ilusa ning luud tugevana,“ rääkis Ottas. 


3 OLULIST NÕUANNET TOITUMISTEADLASELT KRISTEL EHALA-ALEKSEJEVALT

  • Söö regulaarselt ja mitmekülgselt ning võta selleks aega
  • Piisavalt puhates elad tervemalt ja kauem
  • Istu vähem, liigu rohkem
Kristel Ehala-Aleksejev, toitumisteadlane

Kristel Ehala-Aleksejev, toitumisteadlane


3 OLULIST MÕTET TANTSUPEDAGOOGILT JA ENESETERVENDUSTERAPEUDILT MARIKA HANSONILT

  • Iga naine saab kujundada ise oma tervisliku elustiili – keegi teine ei tunne sinu keha nii hästi kui sina ise.
  • Iga liigutus on samm lähemale vaimsele heaolule ja elurõõmule.
  • Tervislik eluviis on valik: Igapäevased väikesed valikud, nagu tantsimine ja tervislik toitumine, kujundavad pikaajalise heaolu.

Lõpetuseks soovitus Iluampsude loojalt, Karin Tellingult: Naised, stressakem vähem! Mõelge kui paljude asjadega me iga päev hakkama saame – me oleme juba supernaised! Me ei pea endale seadma liiga suuri eesmärke, igavesti noored olema või teistega sarnanema. Liigume parem jõukohaste ampsudega õnnelikuma iseendani. Kui vaja, võib sellele teekonnale kaasa võtta ka Iluampsud.“ 


Naiste tervise ja heaolu toetamiseks on kirjastus Pilgrim, MyFitness ja Iluampsud kokku pannud ka eksklusiivse kinkekomplekti kõigile 40+ supernaistele. Piiratud koguses karpidest leiad raamatu „Naise tervis“, 2 MyFitnessi pääset ja karbi naistele vajalikku kollageeni sisaldavaid toidulisandeid Iluampsud. Kinkekarbis olevate toodete väärtus on 75€, kuid kiiremad saavad kõik tooted 49€ eest. 

MyFitnessi liikmed saavad kasutada kahte suurepärast soodustust: sooduskoodiga MYFITNESS saavad kõik Pilgrimi raamatute ostult 10% soodsamalt. Lisaks pakub Rosena.ee e-pood, mis müüb Iluampsusid ning teisi kvaliteetseid dermakosmeetika tooteid ja toidulisandeid, sooduskoodi SUPERNAISED, mis annab -20% soodustust tavahinnaga toodetele.

Sulge

MyFitness uudiskiri

Liitu MyFitnessi uudiskirjaga ja oled alati kursis meie uuemate treeningute, klubi uudiste ja koostööpartnerite heade pakkumistega!

 

*Luban AS´il My Fitness mulle saadetavates e-kirjades kasutada jälgimispiksleid allolevatel eesmärkidel:
1. Kvantitatiivse info kogumise analüütilisel eesmärgil, hindamaks millise sisuga e-kirjad inimesi huvitavad, et vastavalt sellele kujundada e-kirjade sisu.
2. Kinnitamaks e-kirja kättesaamist, tõendamaks võimaliku vaidluse korral, kas isik on e-kirjas sisalduva info kätte saanud või mitte.

Tutvu meie privaatsusteatega.

Sulge

Logi sisse

Ei ole veel liige? Liitu!

Unustasid salasõna?