Retseptinurk – krõmpsuvad vokitud köögiviljad kinoaga
Krõmpsuvad vokitud köögiviljad kinoaga
Kas teadsid, et toitumissoovituste järgi võiks päevas süüa vähemalt 5 portsjonit köögivilju? Osa sellest kogusest võiks olla söödud toorelt ning osa küpsetatult? Ühe portsjoni suuruseks loetakse umbes 100g köögivilju.
Tänase retseptisoovitusega teeme Sinu elu lihtsamaks ning jagame maitsva köögiviljavoki retsepti, mida võid korraga valmistada ka suurema koguse ning võtta järgnevatel päevadel kaasa tööle või kooli. Piisav köögiviljade söömine on Sulle kasulik, sest nii saab organism piisavalt kiudaineid, vitamiine, mineraalaineid ja muid vajalikke bioaktiivseid ühendeid. Samas annavad köögiviljad suhteliselt vähe energiat ning seetõttu aitab nende piisav söömine kehakaalu kontrolli all hoida. Kindlasti jälgi igal põhitoidukorral taldrikureeglit, sest nii kestab ka täiskõhutunne kauem!
VAJA LÄHEB:
- Väike sektor kapsast
- 2 porgandit
- 1 paprika
- 1 punane sibul
- 3 küüslaugu küünt
- Veerand tšillikauna
- Peterselli
- Esimese külmpressi oliivõli
- Roosat Himaalaja soola
- Serveerimiseks 1dl keedetud kinoad
VALMISTAMINE:
Haki kapsas, porgand ja paprikas ühesuurusteks peenikesteks ribadeks. Lisaks haki ka sibul, küüslauk ja tšilli ning kuumuta need õlisel pannil. Lisa porgand, paprika ja kapsas. Sega pidevalt ning küpseta kuni köögiviljad on parajalt krõmpsud. Maitsesta soolaga ning lisa hakitud petersell. Sega juurde keedetud kinoa. Serveeri vokiroog koos meelepärase valguallikaga nagu näiteks kala, kana, kaunviljad, liha jne. Oleme aktiivsed ja toitume tervislikult!
Katriina Pärnpuu
“Head ja maitsvat toitu olen armastanud valmistada nii kaua, kui mäletan. Sügavama tähenduse toidu mõjust organismile sain õppides toitumisnõustajaks. See oli väga silmiavav periood ja minus kasvas soov jagada ka teistele teadmisi, mida ise olin saanud. Tänases maailmas on äärmiselt tähtis, et oskaksime oma söögikvaliteeti hinnata. Loodan väga, et saan pisut teid inspireerida ja teha toiduvalikute tegemise lihtsamaks kõigile neile, kes seda soovivad.”
Maitsvaid retsepte ja soovitusi leiad Katriina Facebooki ja Instagrami lehelt.