Retseptinurk – tervislik röstitud köögiviljasalat
Röstitud köögiviljasalat
Detsembrikuus jagasime toitumise nippe tervislike maiustuste valmistamise osas. Loodame, et katsetasite koos meiega ning saite uusi lemmikuid oma pidupäevalauale ka edaspidiseks. Uus aasta on hoogsalt alanud ja soovime Sulle olla ka edaspidi toeks tervislike toiduvalikute tegemisel, et jätkuks tervist ja energiat!
Täna jagame Sulle maitsva salati retsepti röstitud köögiviljasalati näol! Roa teeb eriliseks see, et koostisosad on äärmiselt kehasõbralikud. Nimelt on siin esindatud seedimise protsesse toetavad hapendatud kurk ja hapukapsas!
Kas teadsid, et hapendatud toite on kasulik süüa väikeses koguses regulaarselt ja igapäevaselt? Need toidud on meile kasulikud, sest nii saab kujuneda tervist toetav mikrobioom. Seega on oluline lisada oma menüüsse nii fermenteeritud köögivilju nagu näiteks eelpool nimetatud hapukurk ja hapukapsas, aga ka hapendatud piimatooteid (pett, keefir, maitsestamata jogurt jne).
Meie salati valmistamisel ole julgelt loominguline! Grammilise täpsusega siin midagi mõõta pole vaja ning süüa võib salatit nii soojalt kui külmalt. Pane aga ahi sooja ja asu hakkima!
VAJA LÄHEB:
- 500g toorest peeti
- 200g porgandit
- 1 väike punane sibul
- 200g hapukapsast
- 200g hapendatud kurki
- 4-5 spl esimese külmpressi oliivõli
- Maitsetaimi (till, petersell, tüümian)
- Roosat Himaalaja soola, pipart
VALMISTAMINE:
- Puhasta ja tükelda väikesteks kuubikuteks peet ja porgand
- Laota need ahjuvormi, maitseta soola ja pipraga ning sega juurde 2spl õli
- Küpseta 180* ahjus 20-30 minutit
- Samal ajal haki kurk ja sibul
- Hapukapsas lõika väiksemateks ribadeks
- Sega kokku ning lisa ahjus valminud juurviljad
- Lisa 2-3 spl oliivõli ja lisa hakitud maitseroheline
Salatit soovitame serveerida koos täisteraleiva ja meelepärase valgu allikaga nagu näiteks kala, kana, muna, kaunviljad, liha. Nii saad täisväärtusliku toidukorra ja kõht püsib kauem täis! Söö mõnuga, sest kõht tänab Sind selle roa eest!